Vi er alle skabt af og medskabere af livsfortællinger. Både de gode og mindeværdige men sandelig også de triste og mørke. Igennem narrativ samtaleterapi, vil der være mulighed for at, du kan bevidstgøre dig selv om dine egne værdier og mulighed for, at få sat ord på andre historier om dit liv, end dem der fylder mest.

Hvad er det for nogle livsfortællinger der er mest dominerende inde i dig? Hvilke husker du bedst? Dem du relaterer dine følelser til? -Hvor du med det samme kan sætte en følelses genklang på en erindring? Laver du selv en hurtig konklusion på, “Det der kan jeg ikke”, “hvis jeg ikke læser hele tiden, får jeg ikke topkarakter” “får jeg ikke topkarakter, er jeg ikke noget værd”…. osv. osv.
Vores livshistorier og de historier vi fortæller frem om os selv er medskabende til at definere hvem vi er. Men vi mennesker er komplekse og vi indeholder flere historier end de nu og her konklusioner, vi danner om os selv.
I situationer, hvor de negative livshistorier er de dominerende i vores sind, har de indflydelse på vores adfærd, vores måde at betragte os selv og vores omverden på.

Alle dine oplevelser og levet liv er legitimt. Både dine positive og dine negative historier. Dog kan dine negative livshistorier fylde så meget, at du måske går rundt med stress eller en usikker tro på dig selv og har nogle konklusioner om dig selv, der kun viser en brøkdel om, hvem og hvad, du også er.

Her kan jeg som samtaleterapeut støtte dig i din process i at skabe stærkere og mentalt sundere selvbillede af dig selv med flere nuancer om dig. Et nuanceret billede, af dig som et kompleks menneske, der hele tiden er i udvikling. På den måde, får du bevidstgjort flere af dine egne sider, som du kan bringe i spil i de forskellige livssituationer, du må komme til at stå i og ind imellem handle mere konstruktivt på tilsvarende udfordringer, som du må have, end du gør nu.
Måske har du stress over, at du ikke kan nå dine skoleopgaver.
Måske kan du være i tvivl om, hvad du vil med dit liv og din fremtid, hvilket kan medføre, at du føler angst og/eller en forvirrethed over livet og hvem du er.

Måske føler du, at du skal være den bedste eller have høje karakterer i skolen.
Måske føler du dig anderledes end dine kammerater eller ensomhed?
Måske er din grund til at søge terapi en helt tredje grund?
Kun du ved, hvilke problemstillinger og udfordringer, du bakser med i hverdagen. Der er ikke en udfordring der er for lille eller ubetydelig til narrativ terapi.  Det er kun dig, der kan mærke, hvad der er vigtigt for dig og hvilken følelser, der er forbundet herved.
Igennem narrativ terapi forholder jeg mig åben, nysgerrig og omsorgsfuld til dine udfordringer og problemstillinger. Vi dykker ned i dine livsfortællinger og sammen bevidstgøre dig om dine foretrukne historier og det der for dig er vigtigt i livet. Igennem terapien kommer du selv frem igennem nænsom og bevidst guidning, til at få flere lag ind i dine historier, så du får nogle alternativer til dine dominerende historier, der ikke er så gavnlige for dig mere.